top of page

Сдружение "ЛАРГО " организира обществена дискусия по проект "Имам една мечта" в град Радомир


На 17 ноември (четвъртък), Сдружение ЛАРГО – гр. Кюстендил организира обществена дискусия по проект "Имам една мечта". Тя ще се проведе в гр. Радомир, от 15:00 часа, в Народно читалище "Напредък 1895".


Каним ви да отразите дискусията в медията, която представлявате. Проектът "Имам една мечта" има за цел да оцени, приложи и разпространи с подкрепата на своите норвежки партньори нови методи за овластяване на ромските жени и момичета чрез застъпничество, базирано на развитие на лични умения и самочувствие и прилагане на иновативни норвежки модели за пряко застъпничество чрез методите на изкуството и културата.


Проектът цели да създаде среда, демонстрираща уважение към ромските жени като личности и в същото време да им предостави инструменти, за да отстояват себе си като субекти, които могат да се борят за своите права, интереси и мечти. Проектът ще реши тази задача посредством иновативни методи за овластяване чрез пряко застъпничество.


"Имам една мечта" се реализира съвместно с норвежката неправителствена организация KUN, които имат голям опит в овластяването на уязвимите социални групи и са отдадени на каузата за защита на правата на жените и малцинствата.


Проектът ще се изпълнява в шест града с ромски общности в България - Кюстендил, Дупница, Благоевград, Радомир, Ракитово и Ботевград. Избрахме тъкмо тази градове, заради ярките прояви на ромски активизъм в тях по някои от най-важните теми, които засягат благополучието на ромските общности – майчино и детско здраве, образование, политики за социално включване. В продължение на 30 месеца са предвидени провеждане на проучвания за ситуцията на ромските жени у нас и в Норвегия, провеждането на дискусии, създаването на шест женски клуба, информационна обществена кампания и обучения за ромски активистки.


Целта на срещата в Радомир е запознаване с екипа, целите и предвидените дейности на проекта, представяне на резултати от проучванията на проблемите, предизвикателствата и възможностите пред ромските жени в България, в ЕС и в Норвегия, както и провеждане на обсъждане за ромски женски клубове.


Проектът „Имам една мечта се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект „Имам една мечта“ е да апробира, приложи и разпространи иновативни методи за овластяване на ромски жени и девойки чрез директно застъпничество.


С Уважение: Екипът на Сдружение ЛАРГО-Кюстендил


2 преглеждания0 коментара

Commentaires


bottom of page