top of page

СДРУЖЕНИЕ "ЛАРГО" ПРОВЕЖДА КОНСУЛТАЦИИ С РОМСКИ МЛАДЕЖИ ПО ПРОЕКТ “ИМАМ ЕДНА МЕЧТА”

Сдружение "Ларго" стартира консултативни срещи с младежи по проект “Имам една мечта”. Първите срещи бяха проведени в град Кюстендил, а през следващата седмица ще продължат в градовете Дупница и Радомир.

Проектът ще приложи нови методи за овластяване на ромски жени и девойки, чрез директно застъпничество. Участниците ще преминат, през серия от обучения за личностни умения, които ще имат възможност да приложат и на практика.

Основната цел на проекта е да допринесе за изграждане на граждански активни жени-лидери, които да служат като добър модел за подражание, както в общността, така и извън нея. Проекта се изпълнява в партньорство с норвежката застъпническа организация KUN, която има огромен опит в овластяването на уязвими социални групи и защитата на правата на жените и малцинствата.

Проектът “Имам една мечта” се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. www.activecitizensfund.bg

22 views0 comments
bottom of page