top of page

Девственост

Девственост

За нашето поколение вече не е така. Аз не държа на това. За мен по-важен е човекът. Но за родителите ми, например, девствеността е много важна. Тяхното поколение държи момичето да е девствено, да е чисто, да се грижи само за мъжа си, да не е била с други. Иначе казват „тази е развалена”, „не става”, „не я искаме”.

И момичетата сега най-много се бият заради момчета. Най-голямата обида е да кажат за някоя, че е развалена, че има голи снимки в интернет. Тогава си уреждат срещи, бият се, скубят се, дерат се с нокти, направо се обезобразяват. Най-много момичетата се бият за момчета и момчетата се бият за момичета.

Така едно момиче от нашия клас се беше разделило с приятеля си тук, имаше ново гадже от другата махала. И всичко точно, обаче бившият започва да ѝ пише, че иска да е с нея, да ѝ праща съобщения, да иска да се видят и пак да се съберат. Тя обаче си пада малко интригантка и вместо да го разкара, е много горда, че я искат двете момчета и започва да ги насърчава и двамата, да разберат и двамата, че всеки иска да е с нея. И ние сме си на училище и в един момент започват да ни заливат есемеси, че се урежда битка в парка между момчетата от двете махали. Бившият събира още четирима приятели, бягат от училище и отиват горе в парка, където са си уредили среща с тези от другата махала. И виждат там само двама души – бившият с още един - и решават да ги бият. Момичетата от класа пък тръгват да ги разтървават, за да не стане някакъв голям сакатлък. Онези от другата махала обаче се оказва, че не са двама, а са девет – другите седем самураи стоят скрити и чакат да започне боят, за да се включат и да пребият нашите. Започва мелето, момичетата звънят на полицията, но те полицаите при такива случаи не идват веднага, а изчакват малко да се изпонабият, да се уморят и тогава ги разтървават. Идва патрулката, водят ги в полицията, дават показания и ги пускат. Обаче се оказва, че в суматохата един от нашите е намушкат с нож, малко над бъбрека, но от адреналина не е усетил абсолютно нищо. Чак като се прибира вкъщи и си сваля тениската, вижда, че всичко е плувнало в кръв. За късмет е само на няколко милиметра от бъбреците и нищо опасно му нямаше – зашиха го, залепиха го и го пуснаха.

След тая случка и двете момчета разбраха, че онази е интригантка и я зарязаха и двамата. Сега е сама, няма си постоянно гадже. Обаче моята братовчедка излизаше с едно момче. Не бяха гаджета, просто се виждаха. И онази интригантка свалила и това момче, направила си снимки с него и ги праща на братовчедка ми със съобщение да си го прибира, защото не е читав и изневерява. Изневерява с нея, разбираш ли. Братовчедка ми ѝ писа да си го задържи. Обаче това момче също си тръгна.

Но аз лично гледам човека. Смятам, че ще е честно, ако си разделим и домакинската работа. Не мисля, че жената в днешно време трябва да е само домакиня и да слугува на мъжа си. Да, бих чистил с прахосмукачка и мил чиниите. Ама то ние имаме миялна машина. 


Тази публикация е създадена по проект “Ever Clever” с финансовата подкрепа на USAID и DEXIS. Цялата отговорност за съдържанието на  документа се носи от ЛАРГО и при никакви обстоятелства не може да се приема, че отразява официалното становище на USAID и DEXIS.



13 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page